Talböcker för den som har svårt att läsa

I en del av Helmet-biblioteken kan du registrera dig som användare av specialbiblioteket Celias talböcker. Tjänsten finansieras av Undervisnings. och kulturministeriet och den är avgiftsfri för användarna

Celias tjänster är avsedda för alla som har svårt att läsa tryckt text på grund av nedsatt syn, sjukdom, dyslexi eller motsvarande. Då du registrerar dig som användare vid Celia via ett Helmet-bibliotek behöver du inget läkarintyg, det räcker att du muntligt anmäler att du har svårt att läsa. 

Läs mera om de orsaker som berättigar till medlemskap i Celia.

Du kan antingen registrera dig som nätanvändare eller som medlem i cd-bokklubbar.

I samlingen finns över 40 000 talböcker av vilka ca 8 500 är på svenska Du hittar deckare, underhållningsromaner, memoarer och biografier, klassiker och nyheter på många språk och för alla åldrar. Celias talbokstjänst fungerar på nätet, så för att använda tjänsten behöver du internetanslutning och en dator, smarttelefon eller surfplatta för avlyssning.

Som medlem i Celias bokklubbar får hem du månadens bok som cd. Du kan höra till högst fem cd-bokklubbar och du kan få en bok per månad ur varje klubb.

Ta kontakt med närmaste Helmet-bibliotek som erbjuder Celias tjänster, eller fråga mera på ditt närbibliotek. Du hittar de bibliotek som registrerar användare i menyn Bibliotek och tjänster (Registrering som Celia-nätkund).

Instruktioner

Instruktioner för att lyssna på Celias talböcker finns på Celias webbplats.

Bild: Celia