Kerro millainen kirjasto olisi sinulle turvallinen

Haluamme, että jokainen kokee olevansa tervetullut Vantaan kaupunginkirjaston tiloihin ja tapahtumiin omana itsenään. Siksi kirjastoille luodaan turvallisemman tilan periaatteet yhteistyössä kirjastojen kävijöiden ja henkilökunnan kanssa. 

Vastaa kyselyyn ja kerro kokemuksistasi tilojen käytöstä ja tapahtumiin osallistumisesta. Vastaajien kesken arvotaan kaksi (2) Suomalaisen kirjakaupan lahjakorttia. Jos haluat osallistua arvontaan, jätä yhteystietosi kyselyn lopussa. Kyselyyn voi vastata 23.9 - 18.10.2022.

Kyselyn tuloksia käytetään avuksi kirjaston turvallisemman tilan periaatteiden luomisessa. Kirjastoissa järjestetään lisäksi syksyn aikana työpajoja turvallisemmasta tilasta lapsille ja nuorille sekä aikuisille. 

Vastaa kyselyyn OsallistuvaVantaa.fi-sivustolla.

Kyselyyn voi vastata joko suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai venäjäksi. Kieli valitaan kyselyn ensimmäisellä sivulla.

Mikä on turvallisempi tila? 

Turvallisempi tila on paikka, joka tarjoaa paikallaolijoille tunteen fyysisestä, henkisestä ja sosiaalisesta turvallisuudesta. Tavoitteena on, että kenenkään ei tarvitse kohdata minkäänlaisia syrjinnän, kiusaamisen, häirinnän tai väkivallan muotoja. Tämä toteutuu luomalla yhdessä yhteiset periaatteet ja edellyttämällä paikallaolijoilta niiden noudattamista sekä puuttumalla periaatteiden rikkomuksiin. 

Kaikissa Vantaan kaupungin tiloissa otetaan käyttöön turvallisemman tilan periaatteet vuoden 2022 aikana. Lisätietoa turvallisemmasta tilasta Vantaan verkkosivuilla.

Kuva: Odelia Airaksinen