Joustoasiakkuus helpottaa asiointia, kun ei pääse kirjastoon

Helmet-kirjastoissa on käytössä joustoasiakkuus. Se helpottaa kirjastoasiointia silloin, kun ei pääse käymään kirjastossa. 

Kirjastossa käynti voi olla joissakin tilanteissa vaikeaa tai jopa mahdotonta. Esimerkiksi sairaus, vamma tai vaikeus liikkua voivat tehdä kirjastoon pääsystä hankalaa.

Jos sinulla tai läheiselläsi on jokin este henkilökohtaiselle kirjastokäynnille, voitte hakea joustoasiakkuutta. Joustoasiakkuus tarkoittaa, että asiakas valtuuttaa jonkun muun hoitamaan kirjastoasioinnin puolestaan.

Joustoasiakkaiden lainoille ei kerry myöhästymismaksuja eivätkä heidän lainansa mene perintään. Laina-ajat ja uusinnat ovat kuitenkin samat kuin muilla asiakkailla.

Rekisteröidy asiakkaaksi 

Joustoasiakkaaksi voi rekisteröityä missä tahansa Helmet-kirjastossa. Rekisteröitymiseen tarvitaan valtuuttajan ja valtuutetun tiedot. Rekisteröitymislomakkeen saa kirjastosta tai Helmet.fi-sivulta Kirjastokortti ja lainaaminen.

Kirjastossa voi edelleen asioida toisen puolesta myös valtakirjan valtuuttamana, tai asiakas voi käyttää kotikirjaston palveluja.

Kuva: Paula Virta