Espoon kaupunginkirjaston musiikkitapahtumat syksyllä 2023

Espoon kaupunginkirjaston syksyn musiikkitapahtumat pyörähtävät käyntiin! Kirjastossa pääsee nyt laajasti harjoittelemaan ja kuuntelemaan musiikkia korkealaatuisissa tapahtumissa. Alla on listattu syksyn tapahtumia ikäryhmittäin. Lisää tapahtumia tulee syksyn aikana Helmet-sivuston tapahtumaosioon. Tapahtuman otsikkoa klikkaamalla saat lisää tietoa tapahtumista. 

0–3-vuotiaille
 

Vauvamuskareita järjestetään ympäri Espoon kirjastoja. Näihin on ilmoittautuminen osoitteessa

https://link.webropol.com/s/vauvamuskari

Varhaisiän musiikkikasvatustunnilla opetellaan tunnettuja ja uudempia kappaleita. Tunneilla soitetaan ja tutustutaan monipuolisesti erilaisiin soittimiin ja leikkeihin musiikin tahdissa. Ei haittaa, vaikka et olisi soittanut tai laulanut aikaisemmin. Tunnilla tutustutaan musiikkiin ja pidetään hauskaa yhdessä lapsen kanssa. Vauvamuskarin kesto on 30 minuuttia. Ryhmään voi osallistua kielitaidosta ja musiikkitaustasta riippumatta. Ryhmä on suunnattu 3kk - 3v ikäisille lapsille. Osallistuminen on maksutonta.

 

3–7-vuotiaille
 

Bändisoittimia lapsille

Bändisoitinmuskarissa pääsee soittamaan ohjatusti bändisoittimia. Tilasta löytyvät soittimet piano, basso, rummut, kitara ja erilaisia rytmisoittimia. Tuokio on suunnattu lapsille, mutta koko perhe on erittäin tervetullut kokeilemaan soittamista. Ei ennakkoilmoittautumista ja osallistuminen on maksutonta.

  • Entressen kirjaston Jukeboksissa 11.9 ja 18.9 kello 16–17


     

7–12-vuotiaille
 

Ukulelen ryhmätunnit Sellon kirjaston Jaminurkassa

Ukulelen ryhmätunti 7–12-vuotiaille torstaisin kello 17.45–18.30

MusaHippa Entressen kirjastossa

MusaHippa on liikunnallinen ja musiikillinen ryhmä 7–12-vuotiaille.MusaHipassa harjoitellaan hauskojen ja innostavien pelien ja leikkien avulla keskittymistä, toisten kunnioitusta, johtajuutta, tiimityöskentelyä ja vastuullisuutta. Musiikki ja liikunta ovat yhdistetty sujuvasti toisiinsa, ja tunnilla pääsee toteuttamaan laajasti itseään ammattilaisten ohjaajien avulla. Liikunnallinen ohjelma perustuu taistelulajien (Kali Majapahit) ja parkourin opetusmuotoihin. Musiikillisessa osuudessa päästään kokeilemaan laajasti eri soittimia ja musiikkityylejä sekä musiikin tekemistä yhdessä.

MusaHipan tarkemmat ajat päivittyvät syyskuun aikana


 

12–20-vuotiaille
 

Ukulelen alkeet Lippulaivan kirjastossa

Paljon toivotut ukulelen alkeet alkavat Lippulaivan kirjastossa! Kurssi on suunnattu aikuisille ja nuorille. Tunneilla käymme läpi soittamisen perusteet. Tähän kuuluu soittoasento, komppaaminen, soinnut ja melodian soittaminen. Aikaisempaa musiikillista osaamista tai taustaa ei vaadita. Kirjastolla on lainasoittimia tunnin ajaksi. Tule mukaan!

Lippulaivan kirjastossa torstaisin 7.9–7.12. kello 17.00–17.45 HUOM! Ei tuntia 21.9, 12.10 ja 16.11

 

20-> vuotiaille
 

Ukulelen ryhmätunnit Sellon kirjaston Jaminurkassa

Ukulelen edistyneiden ryhmä maanantaisin kello 17.00–18.15

Ukulelen alkeiden jatkoryhmä torstaisin kello 16.30–17.30

Ukulelen alkeet Lippulaivan kirjastossa

Paljon toivotut ukulelen alkeet alkavat Lippulaivan kirjastossa! Kurssi on suunnattu aikuisille ja nuorille. Tunneilla käymme läpi soittamisen perusteet. Tähän kuuluu soittoasento, komppaaminen, soinnut ja melodian soittaminen. Aikaisempaa musiikillista osaamista tai taustaa ei vaadita. Kirjastolla on lainasoittimia tunnin ajaksi. Tule mukaan!

Lippulaivan kirjastossa torstaisin 7.9–7.12. kello 17.00–17.45 HUOM! Ei tuntia 21.9, 12.10 ja 16.11

Ukulelejamit 

Jamit ovat avoimia kaikille. Voit osallistua jameihin kaikilla soittimilla. Tilasta löytyy piano. Tule mukaan jameihin soittamaan omia lempikappaleita tai vaikka vain nauttimaan yhdessä musisoinnista. 

Perjantaisin Tapiolan kirjaston tapahtumatila Heikissä klo 17.00-18.00

Musiikinteorian perusteet

Tervetuloa mukaan opiskelemaan musiikinteorian perusteita. Haluatko ymmärtää miten soinnut koostuvat, miltä rytmit ja melodiat näyttävät nuottiviivastolla ja miten ne muutetaan soivaksi musiikiksi. Kurssi on suunnattu vasta-alkajille ja aloittelijoille, mutta myös hieman kokeneemmat oppivat varmasti kurssilla. 

  • Sellon kirjaston Akseli-salissa 25.9, 2.10 ja 9.10 kello 16–17

Lauletaan yhdessä - yhteislauluhetki

Lauletaan yhdessä -yhteislauluhetket on erityisesti senioreille sekä vanhoista lauluista syttyville suunnattuja tapahtumia jossa tärkeintä on yhdessä laulamisen riemu. Luvassa on lauluja menneiltä vuosilta, mm. kansanlauluja. tuttuja iskelmiä, sekä uudempiakin lauluja. Kerrataan myös tarinoita laulujen takaa sekä keskustellaan lauluihin liittyvistä muistoista.

Tule kokemaan yhteislaulun ja yhteisöllisyyden virkistävä voima!

  • Sellon kirjaston Jaminurkassa 6.9 ja 4.10 kello 16.30–17.30
  • Lippulaivan kirjasto 27.9, 8.11 ja 13.12 kello 17–18
  • Kalajärven kirjaston Kalajärvi-sali 18.10 . 29.11 kello 16.45–17.45.

Soivat rentoutumishetket

Tervetuloa rentoutumaan! Voit sulkea silmät hetkeksi, istua tuolilla tai maata lattialla ja kuunnella rauhoittavaa äänimaisemaa, mm. soivia kulhoja, huiluja, kitaraa, kelloja, ja merirummun lempeää ääntä. Voit tuoda mukaan oman joogamaton, tyynyjä ja peittoja.

  • Entresse n kirjaston Jukeboksissa 2 1 .9. 1 2 .10 . 1 6 .11.    kello 17.15–17.45

Sellon kirjaston musafestarit lauantaina 4.11

Sellon kirjastossa järjestetään Musafestarit lauantaina 4.11. Musafestareilla esiintyjinä toimivat kirjaston asiakkaat. Jos soitat, laulat tai teet musaa yksin tai yhdessä sinulla on mahdollisuus päästä esiintymään! 

Ilmoittautuminen Musafestareille tapahtuu lähettämällä sähköposti alla olevaan sähköpostiin. magnus.weckstrom@espoo.fi  TAI
lauri.iljin@espoo.fi