Musiikin monitoimihuone Stemma

Pasilan kirjaston musiikin monitoimihuone Stemma löytyy toisesta kerroksesta musiikki & media -osastolta. Äänieristetyssä huoneessa on mahdollista musisoida, äänittää sekä digitoida LP-levyjä ja C-kasetteja.

STUDIO

Soittamista varten käytössäsi on Nord Piano 88 sähköpiano (joka toimii myös MIDI-kiipparina), Fenderin puoliakustinen kitara, bassokitara, sekä Røde NT2-A kondensaattorimikrofoni. Studion tietokoneessa on äänikorttina nelikanavainen RME Babyface Pro ja DAW:na toimii Steinberg Cubase 12. Käytössäsi on lukuisia VST-ohjelmia kuten softasynia, rumpukoneita, sekä miksaus-, masterointi- ja efekti-plugareita. Äänentoistona toimii Genelecin aktiivimonitorit tai vaihtoehtoisesti Sennheiserin kuulokkeet. Voit käyttää huoneessa myös omia soittimia.

DIGITOINTI

Kun tulee tarve digitoida vanhat LP-levyt ja C-kasetit, löytyy Stemmasta laitteet tähänkin tarkoitukseen. Vinyylit pyörivät Technicsin levysoittimessa ja kasetit vuorostaan Teacin tuplakasettidekissä, jotka on yhdistetty studion äänikorttiin. Itse digitointi tapahtuu Audacity -äänitysohjelman kautta reaaliajassa.

Tiedostojen tallennusta/siirtoa varten tarvitset mukaan oman muistitikun, ulkoisen kovalevyn tai vaihtoehtoisesti voit tallentaa työsi pilveen (esim. Google Drive). Huomioithan, että päästäksesi käyttämään Stemmaa ja lainaamaan kirjaston soittimia tarvitset mukaasi voimassa olevan virallisen henkilöllisyystodistuksen ja kirjastokortin.

Stemman voi varata maksimissaan 5 tunniksi kerrallaan. Stemma varataan Varaamosta.

Tervetuloa musisoimaan!

Pasilan kirjasto