Itäkeskuksen kirjasto aloittaa yhteistyön Maailman musiikin keskuksen kanssa


Itäkeskuksen kirjasto aloittaa tapahtumayhteistyön Maailman musiikin keskuksen (Global Music Centre) kanssa. Tapahtumasarja kulkee yläotsikolla MMK - GMC Sessions. MMK:n puolelta mukana toimintaa suunnittelmassa on toiminnanjohtaja Jaana-Maria Jukkara, joka summaa yhteistyön näin:

"Helsingin kaupunginkirjaston ja Maailman musiikin keskus -musiikki-instituutin tuottamassa luento- ja konserttisarjassa tutustumme maailman moniin musiikin perinteisiin. Tuomme lavalle niin muusikoita kuin luennoitsijoita ja usein nämä yhdistyvät samoihin henkilöihin. Tapahtumien kieli on tavallisimmin suomi ja/tai englanti, mutta muutkin variaatiot ovat mahdollisia. Tervetuloa mukaan!"

Ensimmäinen MMK - GMC Sessions -tapahtuma on Itäkeskuksen kirjastossa la 9.12.2023 klo 14, jolloin flamencokitaristi Joonas Widenius esittelee pian julkaistavaa flamenco-soitonopastaan ja esittää soivia maistiaisia. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus ostaa soitonopas itselleen. Suunnitteilla on tammikuulle trumpetisti Peter "Pete" Lomanin kuubalaisia muusikoita esittelevä valokuvanäyttely ja konsertti sekä kevättalviseen Satakielikuukauteen (21.2.-21.3.) ajoittuva Karjala-teemainen näyttely ja karjalankielinen konsertti.


Seuraa tapahtumatiedostusta kirjaston Facebook-sivulla, Instagramissa ja Helmet-sivulla!

https://www.helmet.fi/itakeskuksenkirjasto
https://www.facebook.com/Itakeskuksenkirjasto
https://www.instagram.com/itakeskuksenkirjasto
http://www.globalmusic.fi