Otson ensikirjavinkit

Puolitoistavuotias Otso lukee mielellään kirjoja yhdessä isän ja äidin kanssa. Otson suosikkeja ovat erityisesti isot ja värikkäät kuvat sekä läpät, joiden alle kurkistella. Ohessa on valikoima Otson suosikkikirjoja, jotka sopivat niin vauvoille kuin taaperoillekin ensimmäisiksi kirjoiksi. 

Ingela P. Arrhenius: Missä on herra Leijona? 
Minne herra Leijona on piiloutunut? Entäpä rouva Kirahvi? Värikkäät kuvat ja tukevat huopaluukut kutsuvat tutkimaan kirjaa. 

Kaarina Helakisa: Pikku posetiivi 
Krokotiili Herbertti traktorilla ajeli... Ihanasti kuvitettu valikoima klassisia runoja ja loruja kutsuu nauttimaan kielestä ja äänteistä.  

Julia Donaldson ja Axel Scheffler: Etsi Leo Lohikäärme sekä Etsi Olli Oksamies
Julia Donaldsonin ja Axel Schefflerin suosikkikirjojen hahmot seikkailevat nyt myös ensikirjoissa! Minne Leo Lohikäärme ja Olli Oksamies ovat piiloutuneet? Huopaiset luukut kestävät hieman kovempaakin käsittelyä. 

Eric Hill: Puppe eläintarhassa sekä muut Puppe-ensikirjat
Puppe pääsee vanhempiensa kanssa eläintarhaan, jossa on monenlaista nähtävää. Luukkujen takaa kurkistaa niin kirahveja kuin seeprojakin. Todellinen ensikirjaklassikko! 

Emily Snape: Hei, kuka se siellä?
Kuka roikkuukaan villisti liaanissa tai karjuu viidakon kuninkaana? Peilikirjan avulla on hauska eläytyä viidakon eläinten touhuihin. 

Liisa Kallio ja Eppu Nuotio: Oho-sarja
Oho on uusi, ihana kirjasarja vauvoille ja taaperoille. Sarjassa päästään opettelemaan erilaisia taitoja, kuten erilaisten ruokien maistelemista, ryömimistä ja erilaisten nappuloiden painelemista.

 

Yujin Shin: Ripaus taikaa -sarja
Haltiakeijut, lentävät ponit, meriyksisarviset (eli sarvivalaat), pikkunoidat... Ripaus taikaa -sarjassa tutustutaan toinen toistaan söpömpiin taikaotuksiin! Läpät ja muut liikkuvat osat tuovat oman taianomaisen lisänsä kirjoihin.

Teksti ja kuva: Eeva Rita-Kasari, Keskustakirjasto Oodi