Helsingin kaupunginkirjaston Kotikirjasto

Helsingin kaupunginkirjaston kotipalvelu on suunnattu helsinkiläisille, jotka eivät iän, sairauden, liikuntaesteen tai vamman takia voi itse asioida kirjastossa.

Kotikirjaston toimintaperiaatteita:

  • Palvelu on maksutonta.
  • Asiakkaaksi pääsemisen edellytys on voimassa oleva HelMet-kirjastokortti. Mikäli sinulla ei ole korttia voit käydä henkilöllisyystodistuksella hakemassa sellaisen mistä tahansa HelMet-kirjastosta.
  • Käytettävissäsi on koko pääkaupunkiseudun HelMet-kirjastojen aineisto: kirjat, äänikirjat, isotekstiset ja selkokirjat, lehdet, elokuvat, musiikkiaineisto ja e-aineisto.
  • Aineisto toimitetaan neljän viikon välein. Samalla noudetaan palautuva aineisto. Kirjakassi vaihdetaan oven takana kuljettajaa tapaamatta.

Kysy lisää:

  • puhelimitse (09) 3108 5214 arkisin kello 12–15. Muina aikoina voit jättää viestin vastaajaan. 

  • lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kotikirjasto@hel.fi

Kotikirjastossa palvelevat:

Kristiina, Jaana, Päivi ja Anita

Puh. (09) 3108 5214 (arkisin klo 12-15)

kotikirjasto@hel.fi

Postiosoite: Kotikirjasto, PL 25402, 00099 Helsingin kaupunki

Toimisto sijaitsee Helsingin kaupunginkirjaston pääkirjastossa Pasilassa, Rautatieläisenkatu 8, 00520 Helsinki.

Tutustu myös Joustoasiakkuuteen: https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Uutispalat/Joustoasiakkuus_helpottaa_asiointia_kun_(217150)

Anna palautetta

Maksutonta digineuvontaa kotiin:

Onko sinulla ongelmia tietokoneen, tabletin tai vaikkapa puhelimen kanssa?

HelsinkiMission keikka-apuvälityksestä voi tiedustella yksilöllistä tietoteknistä opastusta. https://www.helsinkimissio.fi/senioreille/keikka-apu.

Lue lisää vuonna 2018 alkaneesta yhteistyöstä. https://www.helsinkimissio.fi/myotatuntouutisia/tietokonetunti-kotisohvalla

Lisäksi Helsingin kaupunki on aloittanut maksuttoman etädigituen osana kaupungin digineuvontaa: https://digituki.hel.fi/fi/