Usein kysyttyä e-lehdistä

Mistä löydän tiedon kaikista kirjaston tarjoamista e-lehdistä?

Mitään lehtiä ei ole luetteloitu Helmet-tietokantaan. PressReaderin lehtivalikoiman sekä ePressin lehtivalikoimat näet vain palveluiden omilta sivuilta.

Kuinka pitkälle sanomalehtien arkistot ulottuvat?

Epressin arkisto on 2 vuotta. PressReaderissa arkiston pituus vaihtelee, mutta lehdet ovat luettavissa yleensä 2–4 kuukautta ilmestymispäivästään. 

Milloin aikakauslehtien kokoelmaa päivitetään?

Kirjasto ei pysty vaikuttamaan PressReaderin lehtikokoelmiin. Epressin aikakauslehtivalikoimaa päivitetään noin kerran vuodessa.

Miksi PressReader kysyy joskus maksua lehdistä?

Jos kirjautuminen ei ole voimassa, PressReader pyytää maksua lehdistä. Voit aktivoida kirjautumisen kahdella tavalla:

  1. Mene käymään kirjastossa, kirjaudu laitteellasi kirjaston langattomaan verkkoon ja avaa PressReaderin nettisivu tai sovellus. Näin saat palvelun taas käyttöösi useiksi viikoiksi.
  2. Kirjaudu selaimella palveluun kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Varmista myös, että HotSpot-käyttö on päällä: eli tarkista, että kahvikuppi-ikoni sivuston yläreunassa on vihreä. Jos se ei ole, klikkaa sitä ja näin aktivoi HotSpot. Jos käytät PressReaderia sovelluksessa, valitse sovelluksen Menusta kohta Accounts. Sieltä kohta Sign in -> Libraries & Groups. Valitse valikosta Helmet Libraries tai kirjoita se hakukenttään ja valitse se klikkaamalla. Sitten kirjaudu kortin numerolla ja pin-koodilla.

Miksi PressReaderissa lukemani lehden tilaus ei ole jatkunut?

PressReaderin lehtiä tulee ja häviää kokoelmasta kesken vuottakin. Esimerkiksi kustantaja saattaa ottaa lehtensä pois palvelusta. Kirjasto ei saa tästä mitään ilmoitusta eikä voi vaikuttaa kokoelman muutoksiin.

Miksi kirjastokortilla kirjautuminen ei onnistu PressReaderin sovelluksessa?

Jos sovellus ei tarjoa mahdollisuutta kirjautua kirjastokortilla, toimi näin: Mene selaimella PressReaderin nettisivulle, kirjaudu kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, klikkaa nimeäsi ja sitten kohtaa Manage account. Lisää tietoihisi sähköpostiosoite ja salasana. Käynnistä sovellus ja kirjaudu sisään käyttämällä tunnuksena samaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa.

Saan PressReaderiin kirjautuessani ilmoituksen, että tunnuksellani on jo kirjauduttu sisään. Mitä teen?

Joissakin tapauksissa PressReader ilmoittaa sisäänkirjautumisen yhteydessä, että tunnus on jo käytössä. Sisäänkirjautuminen ei tällöin onnistu. Ongelma ratkeaa, kun tyhjennät käyttämäsi nettiselaimen välimuistin ja poistat evästeet.