Ohjeet e-lehtien etäkäyttöön

Kotimaisia aikakauslehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä voit lukea silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Epress (ent. eMagz)

Epress-palvelu sisältää yli 80 kotimaista aikakauslehteä ja muutaman sanomalehden.

Epressin käyttö selaimella

Avaa ePress-sivusto ja kirjaudu palveluun Helmet-kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Voit lukea lehtiä mobiililaitteiden ja tietokoneiden yleisimmillä nettiselaimilla. Käytä selaimen uusinta versiota.

Samaa lehteä voi lukea yhtä aikaa 1–10 käyttäjää. Lukuoikeuksien määrä vaihtelee lehdestä toiseen. Jos et pääse lukemaan haluamaasi lehteä, kokeile hetken kuluttua uudestaan.

Voit lukea lehteä korkeintaan kaksi tuntia kerrallaan, jonka jälkeen järjestelmä kirjaa sinut automaattisesti ulos. Jos olet kirjautunut sisään, mutta et käytä palvelua viiteentoista minuuttiin, järjestelmä kirjaa sinut ulos.

PressReader

PressReader sisältää ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin.

PressReaderin käyttö selaimella

Avaa PressReader-sivusto, napauta Sign in -kuvaketta sivuston oikeassa ylälaidassa ja valitse sen jälkeen Library or group -kirjautumisvaihtoehto. Kirjoita hakukenttään Helmet. Klikkaa  hakutuloksesta HELMET Helmet Libraries -kohtaa. Kirjoita kirjastokorttisi numero ja PIN-koodisi niille varattuihin kenttiin. Laita ruksi kohtaan ”I agree to allowing PressReader to verify and exchange my registration with my public library” ja kirjaudu palveluun Log in -näppäimestä.

Odota hetki PressReader HotSpot -ikkunan avautumista. Pääset selaamaan lehtivalikoimaa napauttamalla Select publication -painiketta. Voit selailla lehtiä maan, kielen, aihepiirin tai lehtityypin mukaan tai hakea lehtiä nimellä. Lehti avautuu napauttamalla kansikuvaa.

Pääset takaisin palvelun aloitusnäyttöön napauttamalla Catalog -painiketta.

PressReaderin käyttö sovelluksella

Hae maksuton PressReader-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Jos olet ladannut sovelluksen jo aikaisemmin, tarkista, että käytössäsi on aina sovelluksen uusin versio.

Avaa sovelluksen valikosta kohta Sign in. Valitse kirjastokorttikirjautuminen “Library or Group”.Valitse Select library -listasta Helmet tai kirjoita Helmet suoraan hakukenttään. Kirjoita kirjastokorttisi numero ja siihen liitetty tunnusluku (PIN) niille varattuihin kenttiin.

Palvelu ehdottaa erillisten tunnusten luomista lisäominaisuuksia varten. Mikäli et halua luoda tunnuksia, voit ohittaa tämän ilmoituksen. Tarkista, että HotSpot asetus (kahvikuppisymboli on vihreä) on päällä ja valitse Cancel kirjautumisnäytöllä.

Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna. Tämän jälkeen voit selailla lehtikokoelmaa, lukea lehtiä ja ladata niitä laitteesi muistiin luettavaksi ilman verkkoyhteyttä. Lehtien lataamisen aikana tulee HotSpot olla päällä. Jos näytön alareunassa oleva kahvikuppisymboli ei ole vihreä, käynnistä HotSpot sovelluksen asetuksista.

PressReaderin lehtiä voi käydä lataamassa myös Helsingin ja Espoon kirjastojen langattomissa verkoissa, jolloin sinun ei tarvitse kirjautua sovellukseen – riittää, että avaat sovelluksen kirjaston langattomassa verkossa.

Luetuimpia aikakauslehtiä ovat Auto Express, T3, Bloomberg Businessweek, Amateur Photographer, Mojo, Linux Format, Men’s Health, The GuardianWeekly, Apple Magazine, BBC Good Food Magazine, What HI-Fi, Newsweek, Harper’s Bazaar, Elle ja Variety.

Suosituimpia sanomalehtiä ovat HBL, The Guardian, Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Corriere Della Sera, El Pais, The Washington Post, Daily Mail, Le Figaro, Liberation, G2, New York Post, The Daily Telegraph, Der Tagesspiegel ja Daily Mirror.

Kuva: StockSnap

Usein kysyttyä e-lehdistä