OverDriven Libby-sovelluksen uudet ominaisuudet

Libby on sovellus, jossa voit lukea OverDrive-kokoelmasta lainaamiasi e-kirjoja. Libbyn uuteen versioon on tullut uusia ominaisuuksia. 

Android ja iOS-laitteilla Libby lähettää sinulle ilmoituksia eli hälyttää erääntyvistä lainosta ja varauksista. Lisäksi uusi Hold redelivery -ominaisuus tekee varaustesi toimittamisesta entistä joustavampaa.

Libby 6.0 on ilmestynyt, ja uudessa versiossa on käyttöä helpottavia päivityksiä. Tärkein niistä on ilmoitusten vastaanoton mahdollisuus (push notifications). Sinun ei tarvitse enää murehtia sitä, että unohtaisit lainata varauksesi tai ettet muistaisi, koska kirjasi erääntyy. Voit nyt valita, mitä ilmoituksia haluat saada. Libbyn valikosta. Kohdasta Manage Notifications voit valita, millaisista tapahtumista haluat saada tiedon.

Kun saat ilmoituksen, voit pyyhkäistä sitä ja se vie sinut automaattisesti Libbyyn ja Reading Journey -nimiselle sivulle. Tällä sivulla voit myös nähdä kirjakohtaiset tietosi, muun muassa tekemäsi muistiinpanot ja alleviivaukset, vaikka olisit jo palauttanut kirjan.

Ilmoitukset ovat laitekohtaisia, joten muista säätää asetukset kaikilla laitteilla, joilla Libbyä käytät. Jos laitteesi ei tue näitä ilmoituksia, voit edelleen saada ne sähköpostitse.

Tulossa on myös Hold redelivery -ominaisuus. Se korvaa automaattisen varausten lainaamisen piakkoin. Tästäkin syystä on hyvä ottaa käyttöön uudet Libbyn tarjoamat ilmoitukset, jotka neuvovat ja ohjaavat sinua uudistuksessa.

Mikä on Hold redelivery?

Hold redelivery antaa sinun lykätä varaustesi lainaan menoa vielä sen jälkeenkin, kun varaus on jo sinulle saapunut. Et myöskään menetä paikkaasi varausjonossa.

Miten se toimii?

Libbyn ilmoitus hälyttää, kun varaus on saapunut sinulle lainattavaksi. Varausilmoituksen saamisen jälkeen sinulla on kolme vaihtoehtoa:

  1. Lainaa kirja kolmen päivän sisällä.
  2. Lykkää varausta (suspend the hold) ja anna kirjan mennä seuraavalle lainajalle jonossa. Kun varauksen lykkäysperiodi tulee täyteen, voit lainata kirjan, kun se sinulle taas vapautuu.
  3. Peruuta varaus.

Jos et tee mitään näistä, varauksesi siirretään automaattisesti seitsemän päivän päähän ensimmäisellä kerralla. jos et tee mitään senkään jälkeen, varauksesi perutaan automaattisesti.

Muistathan, että Libbyssa on myös sisäänrakennettu englanti-englanti-sanakirja, jonka avulla voit kätevästi tarkistaa sanojen merkityksiä e-kirjaa lukiessasi.

Voit lukea muutoksista lisää täältä tai antaa Libby-sovelluksen opettaa ja neuvoa.