Lainaa lasten ja nuorten digikirjoja  

Oletko jo tutustunut kirjaston lasten ja nuorten ääni- ja e-kirjoihin? Kirjat on koottu digikokoelmaan, jota pääset käyttämään Helmet-kirjastokortilla. Useita kokoelman kirjoja pääset lukemaan saman tien jonottamatta tai varaamatta. 

Lasten ja nuorten digikokoelmassa on suomen- ja ruotsinkielistä kaunokirjallisuutta ja tietokirjoja. Kokoelmassa on yli 500 erilaista kirjaa. Kirjoja ovat valinneet lasten- ja nuortenkirjallisuuteen erikoistuneet kirjaston ammattilaiset.  

Lainaa digikirjat kirjastokortilla 

Kirjoja voi selata, lainata, varata ja ladata Ellibsin verkkokirjastossa. Kirjaudu kokoelmaan ja lainaa tai varaa kirjat kirjastokortilla. Voit lukea kirjoja älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.  

Ellibs-sovelluksen voit ladata maksutta Android-, Huawei- ja iOS-laitteisiin. 

Kokoelma on valtakunnallinen, eli sitä voi käyttää myös muualla Suomessa millä tahansa yleisten kirjastojen kirjastokortilla. 

Tutustu lasten ja nuorten digikokoelmaan Ellibsissä. Löydät kokoelman myös Lajittele-painikkeen alta nimellä Valtakunnallinen lasten ja nuorten kokoelma. 

Lasten ja nuorten digikokoelmahankkeen on rahoittanut Opetus- ja kulttuuriministeriö. Kokoelma on käytössä vuoden 2023 loppuun. 

Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki