Äänikirjoja lukemisesteisille

Osassa Helmet-kirjastoista on mahdollista rekisteröityä erikoiskirjasto Celian asiakkaaksi. 

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joilla on lukemiseste ja tavallisen tekstin lukeminen hankalaa. Lukemisesteen syynä voi olla esimerkiksi luki- tai oppimisvaikeus, keskittymisvaikeus, lihasheikkous, erilaiset sairaudet, oireet ja vammat, jotka vaikeuttavat tekstin lukemista tai kirjan käsittelyä. 

Lue lisää Celian asiakkuuteen oikeuttavista syistä. 

Celian asiakkaaksi liittymiseen ei kirjastossa vaadita lääkärintodistusta, oma suullinen ilmoitus lukemisesteestä riittää. Celian toiminnan rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja sen käyttö on lainaajille maksutonta. 

Celian kokoelmassa on yli 45 000 äänikirjaa kaiken ikäisille asiakkaille. Valikoimassa on romaaneja, tietokirjoja, satuja, runoja, jännitystä ja viihdettä monilla kielillä sekä oppikirjoja eri kouluasteille. 

Rekisteröidy Celian verkkoasiakkaaksi tai CD-asiakkaaksi   

Celian verkkoasiakkuus toimii verkon kautta ja palvelun käyttöön tarvitaan verkkoyhteys sekä kuunteluun käytettävä laite kuten tietokone, älypuhelin tai tabletti. Kirjoja kuunnellaan joko selaimessa tai Pratsam Reader -sovelluksessa. Verkkoasiakkaana voit lainata yhteensä 300 kirjaa kuukaudessa. 

Celian CD-asiakkaaksi voit rekisteröityä silloin kun verkkopalveluiden käyttö ei ole mahdollista tai se on vaikeaa. CD-asiakkaana voit liittyä enintään viiteen kirjakerhoon ja saada jokaisesta kerhosta yhden kirjan kuussa.

Jos sinulla on käytössäsi sähköpostiosoite, voit kerhokirjojen sijasta valita ja tilata haluamasi CD-kirjat itse. Kerhokirjoja ja itse valitsemiasi kirjoja voit lainata kuukaudessa yhteensä 14.   

Varaa aika rekisteröintiä varten lähimmästä Celian palveluita tarjoavasta Helmet-kirjastosta tai kysy lisätietoja lähikirjastostasi. Löydät Celian asiakkaita rekisteröivät kirjastot Kirjastot ja palvelut -hakemistosta valitsemalla Celia-verkkoasiakkaaksi rekisteröityminen.  

Ohjeet Celian äänikirjojen kuunteluun löydät Celianetin sivuilta. 

Kuva: Celia