Ei kirjastokorttia? Täytä tietosi ennakkoon!

Kirjastokortin ja tunnusluvun saat mistä tahansa Helmet-kirjastosta ilmoittamalla osoitteesi ja esittämällä kirjaston hyväksymän voimassaolevan henkilötodistuksen, jossa on valokuva ja henkilötunnus. Kirjastokortin myöntämiseen tarvitaan Suomessa oleva osoite. 

Voit käyttää kirjaston e-aineistoja ja tehdä varauksia vasta, kun olet noutanut kirjastokorttisi ja PIN-koodin.

Jos olet täyttänyt 15 vuotta, voit tallentaa tietojasi etukäteen kirjaston asiakasrekisteriin alla olevasta linkistä aukeavalla lomakkeella. Lomakkeen täyttäminen etukäteen nopeuttaa kirjastokortin saamista. Kun olet tallentanut tietosi, voit käydä hakemassa kirjastokortin mistä tahansa Helmet-kirjastosta. Ota voimassaoleva henkilöllisyystodistus mukaan. Jos kirjastokorttia ei ole haettu kolmen kuukauden kuluessa lomakkeen täyttämisestä, tiedot poistetaan.

Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan kirjallisella suostumuksella. Voit nopeuttaa uuden kirjastokortin saamista tuomalla kirjastoon valmiiksi täytetyn kirjastokorttihakemuksen.

Helmet-kirjastokortti on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen yhteinen kortti. Voit lainata, varata ja palauttaa sekä kaikkien muiden seudun kirjastojen kokoelmista että omasta lähikirjastostasi. Useimmat palvelumme ovat ilmaisia. Seudun ulkopuolelta tilattavat kaukolainat ovat kuitenkin maksullisia, ja myöhästyneistä palautuksista peritään myöhästymismaksu. Varaaminen on maksutonta kaikissa kaupungeissa.

Allekirjoittamalla kirjastokortin sitoudut noudattamaan Helmet-kirjaston käyttösääntöjä.